Další podání na Slovenskou poštu je plánováno na 12. 4. 2023. Uzávěrka objednávek 5. 4. 2023 v 10:00 hod (v případě plaltby předem musí do této doby dorazit i platba). Pro ceny v eurech přepněte prosím měnu v horním řádku vpravo.
- Úvod
- Nové knihy
- Janišová Jolana: Jídla Světla - Kuchařka pro život, 2. vydání
Janišová Jolana: Jídla Světla - Kuchařka pro život, 2. vydání

- Bližší informace
- Komentáře 0
- Související zboží4
- Janišová Jolana: Jídla Světla - Kuchařka pro život, 2. vydánínová - máme 2 ks369 Kč335 Kč bez DPH
(z předmluvy Anatoliye Vasylchuka)Půsty, ano či ne?
Má osobní zkušenost s půsty je docela bohatá. Neb jsem kdysi zkoušela, co mé tělo vydrží. S odstupem času a nabytou moudrostí dnes s nadhledem přiznávám, že jsem hazardovala se svým zdravím. Vyzkoušela jsem jak jednodenní půsty, tak i několika denní či týdenní. Jsem vděčná, že mé tělo vše vydrželo. Dnes již vím, že je třeba vždy rozlišovat, v jakém rozpoložení se člověk nachází, jakou rodinnou a pracovní zátěží prochází, v jakém období se rozhoduje, jaký je jeho zdravotní stav a cíl půstu. Je třeba veškeré okolnosti sepsat a pak se rozhodovat.
Nejzdravější je 12 hodinový polo-půst, který můžete dělat každý den. Nejíst od večeře 12 hodin do své snídaně. To je pro naše těla nejzdravější varianta. Tento polo-půst můžete protáhnout v teplých měsících až na 16 hodin. Také je vhodné po tomto tréninku nejíst celý den pouze jeden krát týdně v teplém období. Takto si ozdravíte a občerstvíte celé tělo. V zimním období buďte na sebe opatrní, neb není dobré se takto ochlazovat. V chladném a zimním období je třeba se zahřívat a to počínaje snídaní. Rozlišujme, kde žijeme a své individuální potřeby. "Naciťme se" správně. Je to to nejdůležitější v našem životě, protože od toho se nám odvíjí další souvislosti, které můžeme a nemusíme vnímat. Záleží na každém z nás. Co jednomu dělá dobře, druhému může ublížit.
Rozhodně mějte na paměti, že: nízkosacharidové, bezsacharidové diety a přerušované i hlavně dlouhodobé půsty způsobují masivní ztráty sodíku a vody z ledvin a zvyšují naše potřebu soli. Navíc potřebujete nevyhnutelně hořčík. Pokud na to nebudete připraveni a nezohledníte tento fakt, tak zkolabujete a můžete si takto vyrobit nepříjemné nemoci vycházející z narušeného metabolismu, který má vliv na veškeré funkce v těle.
Dlouhodobé půsty - více jak jeden den, nedoporučuji nikomu. Má rada je, pokud máte důvod pro půst více denní či týdenní a déle, tak pouze s dohledem zkušeného odborníka - lékaře. Tento člověk by měl mít také znalosti o správné technice dýchání, práci s energiemi a myslí a měl by vás vést komplexně a efektivně bez újmy na vašem zdraví.
(str. 257)